Studiekeuze

Centraal bij studiekeuze staat het proces van leren kiezen. Mijn rol is dan ook vooral het begeleiden van het leerproces: de zoektocht naar de antwoorden die nu passend zijn voor jou. Daarnaast ben ik ook een vraagbaak, een studievoorlichter. Als coach heb ik een persoonlijke benadering en kijk ik objectief naar jouw mogelijkheden.

Naast de intensieve individuele gesprekken bestaat de coaching uit zelfstandig uit te voeren opdrachten. Jouw inbreng en inzet in het traject zijn van groot belang: het gaat om jouw leven en dus ook jouw keuze!

Voor oriënterende gesprekken of interviews kan ik mijn uitgebreide netwerk inzetten. Ook tests kunnen nuttig zijn om het beeld scherper te stellen.

Het traject

Vooraf aan het traject voeren we een oriënterend gesprek. We maken kennis met elkaar, formuleren de vraagstelling en ik maak duidelijk wat je kunt verwachten. Dan bepaal jij of we samen aan de slag gaan.

Het coachingstraject bestaat uit drie gesprekken van anderhalf uur. Je voert tussentijdse opdrachten uit en eventueel zetten we tests in.

De volgende onderwerpen kunnen aan de orde komen:
  • het keuzeproces en keuzestijlen
  • kernkwaliteiten en waarden
  • leerstijlen, interesses en motivatoren
Vooral de intrinsieke motivatoren zijn bepalend voor het succes van je keuze.
Instrumenten die ik regelmatig inzet, zijn de mindmap of personal branding. Zo werk je toe naar een keuze waarbinnen je je talenten en mogelijkheden optimaal kunt benutten en ontwikkelen.

Een studiekeuzetraject kost € 450 excl. btw.
De kosten van een test worden apart berekend.

Actueel

Monica; Ik heb mezelf beter leren kennen!

Ik kwam bij Margret terecht omdat mijn studie in combinatie met mijn werk ... Lees meer

Nieuwe website DeleKtus!

Welkom op de nieuwe website van DeleKtus!Steve van Kesteren van DeLokaleV... Lees meer